Wat is huisstofmijtallergie

Wat is huisstofmijtallergie?

Huisstofmijtallergie is een allergische reactie op de stof die door huisstofmijt wordt achtergelaten. Dit kan leiden tot symptomen zoals niezen, loopneus, jeukende ogen, hoesten en astma. Huisstofmijtallergie kan ernstiger zijn bij mensen met astma of een andere allergie.

De allergenen die door huisstofmijt worden achtergelaten, zijn proteïnen die in de huidschilfers van mensen en huisdieren zitten. Deze allergenen kunnen in de lucht terechtkomen wanneer huisstofmijt wordt opgewekt, bijvoorbeeld door lopen op een tapijt of het verplaatsen van meubels.

Het gebruik van hoezen op matrassen, kussens en meubels kan helpen om huisstofmijt te verminderen en daarmee ook de allergische reacties die het kan veroorzaken. Hoezen kunnen het aantal allergenen dat in de lucht terechtkomt verminderen door te voorkomen dat de allergenen van de meubels afkomen. Het is wel belangrijk om de hoezen regelmatig te wassen om ervoor te zorgen dat ze effectief blijven.

Er zijn ook andere manieren om huisstofmijt te verminderen, zoals het regelmatig stofzuigen en dweilen van vloeren en het wassen van beddengoed en andere huishoudtextiel op hoge temperatuur. Sommige mensen vinden het ook helpen om huisstofmijtbestendige luchtfilters te gebruiken in hun verwarming en airconditioning. Het is ook aan te raden om huisdieren uit de slaapkamer te houden, aangezien huisstofmijt vaak voorkomt in de huidschilfers van huisdieren.

Lees ook: Wat kun je aan huisstofmijtallergie doen?


Geplaatst

in

door

Tags: