Wat kun je aan allergie doen

Wat kun je aan huisstofmijtallergie doen?

Huisstofmijtallergie is een allergische reactie op de stof die door huisstofmijt wordt achtergelaten. Dit kan leiden tot symptomen zoals niezen, loopneus, jeukende ogen, hoesten en astma. Huisstofmijtallergie kan ernstiger zijn bij mensen met astma of een andere allergie.

Er zijn een aantal manieren om huisstofmijtallergie te voorkomen of te verminderen:

  1. Houd huisstofmijt zo veel mogelijk onder controle door regelmatig te stofzuigen en te dweilen, en door matrassen en kussens af en toe te wassen of te laten behandelen door een professioneel bedrijf.
  2. Gebruik stofafschermende hoezen op matrassen, kussens en meubels om huisstofmijt te verminderen.
  3. Was beddengoed en andere huishoudtextiel op hoge temperatuur om huisstofmijt te doden.
  4. Gebruik huisstofmijtbestendige luchtfilters in verwarming en airconditioning.
  5. Houd huisdieren uit de slaapkamer om huisstofmijt te verminderen.
  6. Ventileer regelmatig om verse lucht in huis te brengen en om huisstofmijt te verminderen.
  7. Gebruik hypoallergene verzorgingsproducten en huishoudchemicaliën om huisstofmijt te verminderen.
  8. Overleg met een arts of allergoloog als u denkt dat u een huisstofmijtallergie heeft. Zij kunnen u helpen om de allergie te behandelen en om te bepalen hoe u de allergie het beste kunt beheren

Allergeen

Een allergeen is een stof die bij sommige mensen een allergische reactie kan veroorzaken. Allergenen komen in veel verschillende vormen voor, zoals stuifmeel, huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren, bepaalde voedingsmiddelen en medicijnen. Allergenen kunnen in de lucht terechtkomen of via de huid of het spijsverteringskanaal het lichaam binnendringen. Wanneer iemand allergisch is voor een bepaald allergeen, kan het contact met dit allergeen leiden tot een allergische reactie, zoals niezen, huiduitslag, jeuk en ademhalingsproblemen. Sommige allergenen, zoals bijensteken, kunnen zelfs levensbedreigend zijn.

Lees ook: Wat is huisstofmijt?


Geplaatst

in

door

Tags: